Φτιάξτε ένα υπέροχο cheesecake με δροσερά φρούτα, ένα γλυκό που ταιριάζει στις ανοιξιάτικες ημέρες που θα ακολουθήσουν…
Υλικά για το παντεσπάνι: 200γρ. μπισκότα πτι μπερ, 6 κουταλιές σούπας βούτυρο
Για την κρέμα: 6 αβγά, 300γρ. ζάχαρη, 600γρ. κρεμώδες τυρί, 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, 1 βανίλια, ξύσμα από 2 λεμόνια
Για το γαρνίρισμα: 200γρ φρούτα της επιλογής σας
Για το παντεσπάνι:
Σε ένα μπρίκι λιώνετε το βούτυρο, χωρίς όμως να το αφήσετε να κάψει. Σπάτε τα μπισκότα με το χέρι ή στο μπλέντερ σε μικρά κομμάτια και σε ένα μπολ τα αναμειγνύετε με το βούτυρο. Παίρνετε μια φόρμα στρογγυλή με κούμπωμα κατά προτίμηση και στρώνετε στον πάτο της το παντεσπάνι.
Για την κρέμα:
Βάζετε στο μίξερ το μαλακό τυρί και το χτυπάτε ελαφρά μέχρι να γίνει ακόμη πιο κρεμώδες κι ελαφρύ. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα. Χτυπάτε καλά. Στο τέλος προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος κι αναδεύετε με μια σπάτουλα. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι στη φόρμα και στρώνετε ώστε να πάει παντού.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240° C για 20′ κι αφού κατεβάσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 130° C συνεχίζετε για 1 ώρα ακόμη. Αφήνετε cheesecake για λίγο να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να κρυώσει καλά.
Το βγάζετε από το ψυγείο και το γαρνίρετε με τα φρούτα