Home Best Life

Abreuvoir: Το αγαπημένο γαλλικό εστιατόριο κλείνει 50 χρόνια!

Η παρουσία του Abreuvoir στην αθηναϊκή εστίαση ξεκινά τον Μάρτιο του 1965, όταν ο Αλέξης Κώτσης ανοίγει ένα γαλλικό εστιατόριο στην Αθήνα, μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, το οποίο έγραψε ιστορία στο χώρο της αθηναϊκής γεύσης

Το εστιατόριο καθοδηγούν πλέον τα παιδιά του, ο Σπύρος Κώτσης, chef του εστιατορίου και η Κλαίρη Κότση που αποτελεί την ψυχή του Abreuvoir φροντίζοντας για την παραμικρή λεπτομέρεια.

Το 2015 αποτελεί χρονιά ορόσημο για το Abreuvoir καθώς κλείνει 50 χρόνια, πάντα πιστό στην υψηλή ποιότητα και την κορυφαία εξυπηρέτηση.

Πρόκειται για ένα κλασσικό εστιατόριο με αυθεντική γαλλική κουζίνα και φίνες, προσεγμένες γεύσεις. Ο χώρος του έχει ζεστή ατμόσφαιρα και ιδιαίτερη διακόσμηση με σημασία στη κάθε λεπτομέρεια, όπως τα ασημένια μαχαιροπήρουνα και τα κρυστάλλινα ποτήρια.

Ο chef Σπύρος Κώτσης “γεννημένος” και μεγαλωμένος στην αυθεντική Γαλλική κουζίνα, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι του γαλλικού εστιατορίου Abreuvoir, στο Κολωνάκι.

Από παιδί κιόλας, έμαθε να εκτιμά τις φίνες και ιδιαίτερες γεύσεις και να ξεχωρίζει την ποιότητα των υλικών. Έχοντας ως αφετηρία την εμπειρική του γνώση στη Γαλλική γαστρονομία, ο κόσμος της δεν άργησε να τον κατακτήσει επαγγελματικά, καθώς ήδη από τα 18 του χρόνια, ένα ταξίδι γευσιγνωσίας με τον πατέρα του από τις Άλπεις προς το Παρίσι και διάφορους ενδιάμεσους σταθμούς, ήταν η αφορμή για να πάρει την τελική απόφαση και να ακολουθήσει το δρόμο της μαγειρικής.

Ξεκινώντας με την πρακτική του στο Hotel De Dieppe στη Rouen της Γαλλίας, κέρδισε μεγάλη εμπειρία πριν από τις σπουδές του. Έπειτα, σπούδασε στη φημισμένη Ξενοδοχειακή Σχολή της Γενεύης, Ecole Hôtelière de Genève, όπου δούλεψε παράλληλα στο εστιατόριο Vieux-Bois της σχολής.

Η επαγγελματική του εμπειρία συνεχίζεται στην πόλη Montreux και το θρυλικό ξενοδοχείο Montreux Palace, το “Μαργαριτάρι της Ελβετικής Ριβιέρας” όπως το αποκαλούν.

Ο Σπύρος Κώτσης, αποφασίζει να επιστρέψει στο Abreuvoir και να αναλάβει την κουζίνα του, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα με μια εξαιρετική πορεία, την μοναδική παράδοση και ιστορία του αγαπημένου Γαλλικού εστιατορίου που φέτος κλείνει τα 50 χρόνια παρουσίας του στην αθηναϊκή εστίαση.

Επηρεασμένος από την Νορμανδική κουζίνα και υπέρμαχος των απλών και ξεκάθαρων γεύσεων ο Σπύρος Κώτσης λατρεύει τα μανιτάρια, τις τρούφες, και το φουά γκρά.

more posts vipnews
More Best Life
Search