Home Best Life

Τηγανίτες με καλαμπόκι

Φτιάξτε μια διαφορετική εκδοχή από τις κλασσικές τηγανίτες, βάζοντας μέσα καλαμπόκι και απολαύστε τις . Θα σας ξετρελάνουν!

Υλικά: 60 ml άπαχο στραγγιστό γιαούρτι, 1/4 φλιτζανιού ψίχα από ξερό ψωμί τριμμένη,

1 κρεμμύδι, 2 αυγά, 1/4 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ελαιόλαδο για το τηγάνι, 1 κούπα βραστό καλαμπόκι πουρέ, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε το καλαμπόκι για 15 λεπτά και μετά το χτυπάτε στο μπλέντερ με λίγο νερό ώστε να γίνει πουρές. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το τρίβετε στον τρίφτη και το στύβετε καλά. Σε ένα πιάτο, χτυπάτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ελαφρά τα αυγά. Ψιλοκόβετε τα φύλλα του δυόσμου.

Σε ένα μπολ βάζετε 1/4 φλιτζανιού ψίχα από ξερό ψωμί τριμμένη, το πουρέ καλαμποκιού, το κρεμμύδι, το σέλινο. Ρίχνετε μέσα τα αυγά και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνετε 1 ½ κουταλιά της σούπας από το μείγμα των υλικών. Πλάθετε αυτή την ποσότητα ζύμης με τα χέρια σας και σχηματίζετε μια τηγανίτα.

Με αυτά τα υλικά φτιάχνετε τις υπόλοιπες τηγανίτες. Στη συνέχεια βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένετε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, τοποθετούμε μέσα τις μισές από τις τηγανίτες αραιά,αφήνοντας δηλαδή χώρο ανάμεσα τους.

Τις ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα και αμέσως μετά, με ένα πιρούνι τις γυρνάτε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούν περίπου 3-4 λεπτά για να ψηθούν.

Τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για να ψήσετε και τις υπόλοιπες. Βάζετε πάνω από κάθε τηγανίτα μια κουταλιά γιαούρτι.

Ανακατεύουμε στο γιαούρτι λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο. Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές.

Καλή σας όρεξη.

more posts vipnews
More Best Life
Search