Αυτό το κρεμώδες παγωμένο ποτό αποτελεί μια από τις πλέον παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες συνταγές των Αμερικανών. Απολαύστε και εσείς το eggnog σε μια βερσιόν λίγο πιο ελληνική…
Υλικά (1 μερίδα):
1 αυγό
1/2 φλ. γάλα
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 1/2 κ.σ. μαύρο ρούμι
3 κ.γ. ζάχαρη
τριμμένος πάγος
τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το αυγό και ξεχωρίζουμε το ασπράδι από το κρόκο. Χτυπάμε τον κρόκο σε μαρέγκα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Χτυπάμε και τον κρόκο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε και το ρούμι και αφήνουμε να απορροφηθεί και σταματάμε το χτύπημα. Τα ανακατεύουμε όλα με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν, με προσοχή να μην χάσουν τον όγκο τους. Παίρνουμε 2 κολονάτα ποτήρια, τα γεμίζουμε με τριμμένο πάγο, αδειάζουμε το ποτό, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και στολίζουμε με τα ξυλάκια κανέλας.
Πηγή: yumyum.gr