Εύκολα, γρήγορα, όμορφα και απολαυστικά αυτά τα υπέροχα μανιτάρια που ψήνονται στο φούρνο και είναι ιδανικά για να συνοδέψουν κρέας, κοτόπουλο στη σχάρα!
Υλικά:
6 μανιτάρια Portobello
2 σκελίδες σκόρδο
Θυμάρι
Ρίγανη
Αλάτι – Πιπέρι
Λάδι – Βαλσάμικο
Εκτέλεση:
Σκουπίζουμε προσεχτικά τα μανιτάρια μας με λίγο χαρτί κουζίνας και κόβουμε τα κοτσανάκια τους.
Αποφεύγουμε να τα πλύνουμε για να μην βγάλουν πολλά υγρά στο ψήσιμο.
Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε τα μανιτάρια μας μέσα στο ταψί σαν να είναι βαρκούλες.
Τα ραντίζουμε με βαλσάμικο και λάδι, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο πολτοποιημένο σκόρδο.
Στο τέλος προσθέτουμε το αγαπημένο μας μυρωδικό (ρίγανη, θυμάρι, λουίζα, δεντρολίβανο…) και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Tip
Είναι ιδανικό ως συνοδευτικό για κρέας και κοτόπουλο στη σχάρα αλλά και ως ορεκτικό σερβιρισμένο πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Καλή όρεξη!
Πηγή: lovecooking.gr