Home Best Life

Συνταγή για πιλάφι Μιλανέζα

Mια εύκολη και τόσο γευστική συνταγή σας προτείνουμε για σήμερα. Πιλάφι Μιλανέζα και καλή σας όρεξη… Για 4 μερίδες

Χρόνος Προετοιμασίας 25 λεπτά

 

Υλικά

2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι

χυμό από 1/2 λεμόνι

5 φλιτζ. ζωμό κότας

1/2 κ.γλ. κρόκο Κοζάνης

2 κ.σ. βούτυρο

200 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το ζωμό σε κατσαρόλα με νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι καλά μέχρι το νερό που τρέχει να είναι διάφανο. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού στο ρύζι. Όταν πάρει βράση ο ζωμός, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση και σιγοβράζουμε μέχρι να εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού μας. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και το ρίχνουμε στο πιλάφι.

Το σερβίρουμε ζεστό σε πιάτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

Πηγή: mamapeinao.gr

more posts vipnews
More Best Life
Search