Μια κρητική συνταγή, βασισμένη απόλυτα στη μεσογειακή διατροφή σας προτείνουμε για σήμερα. Ντάκος με ξινoμυζήθρα και καλή σας όρεξη.
Υλικά (2):
2 κριθαρένια παξιμάδια
2 ντομάτες
200 γρ. ξινομυζήθρα
1 κ. σ. πολτό μαύρης ελιάς
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
ξερό βασιλικό
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
Εκτέλεση:
Τρίβετε τις ντομάτες και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι για 3-4 λεπτά να στραγγίξουν. Στην συνέχεια, τις ανακατεύετε με τον πολτό ελιάς, λίγο αλάτι, τον ξερό βασιλικό, το ελαιόλαδο και το ξίδι. Βρέχετε τα παξιμάδια με νερό και τα βάζετε στο πιάτο. Μοιράζετε στα παξιμάδια το μείγμα της ντομάτας και την ξινομυζήθρα. Ρίχνετε την κάππαρη, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Πηγή: yumyum.gr