Κλασική ιταλική συνταγή αλλά και μια από τις αγαπημένες επιλογές για ζυμαρικά, οι βίδες με πέστο είναι μια εγγυημένη επιλογή για ένα γευστικό πιάτο!
Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά
500 γραμμ. βίδες
2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζ. κουκουνάρι
1/4 φλιτζ. αμύγδαλα
1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σταγόνα ταμπάσκο
Εκτέλεση
1. Ψήνουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
2. Όταν είναι έτοιμα τα χτυπάμε στο μπλέντερ σε μεσαία ταχύτητα μαζί με το βασιλικό, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά ώστε το μείγμα πέστο να γίνει αρκετά πηχτό.
3. Ρίχνουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τις βίδες για περίπου 8 λεπτά σε αλατισμένο με νερό και το ταμπάσκο και τις στραγγίζουμε. Τις ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρονται αμέσως.
Πηγή: mamapeinao.gr