Μια εύκολη σπιτική πίτσα σπέσιαλ, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη στους καλεσμένους σας, σας προτείνουμε για σήμερα!
Υλικά
400 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι τύπου 00
150 ml χλιαρό νερό
1 μαγιά (ξηρή ή νωπή)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
8 φέτες ζαμπόν
6 φέτες μπέικον
150 γρ. τυρί γκούντα
150 γρ. μοτσαρέλα
400 γρ. μανιτάρια
2 πιπεριές
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και την αφήνουμε για 5΄. Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε στον πάγκο. Αφού η ζύμη γίνει ελαστική, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέσα στο μπολ σε ζεστό μέρος καλυμμένη με πετσέτα.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα τοιχώματα του ταψιού, για να μη χάσει τον αέρα της.
Αρχικά, στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας κι έπειτα το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια, το μπέικον, το γκούντα και τις πιπεριές.
Προαιρετικά αλείφουμε με βούτυρο την πίτσα περιμετρικά για πιο τραγανή κόρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο – 200ο C για 20΄ – 30΄.
Πηγή: sintagespareas.gr