Οι ρυζοσαλάτες αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για υγιεινά γεύματα, αλλά και ένα ελαφρύ γεύμα μόνες τους. Αυτή η εκδοχή έχει αρώματα από φρέσκα μυρωδικά, μανιτάρια και την πιπεράτη επίγευση της ρόκας!
Υλικά:
250 gr. ρύζι basmati βρασμένο
500 gr. μανιτάρια λευκά σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
Κόλιαντρο σε σκόνη
Πιπέρι
Αλάτι
Για τη vinaigrette:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
Λίγος χυμός λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Ψήνω τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι σε δυνατή φωτιά σε δύο δόσεις για περίπου 5′ την κάθε δόση, και τα ανακατεύω με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνω με τη vinaigrette και σερβίρω.
Αντί για ρόκα δοκιμάστε κάρδαμο, εάν βρείτε! Κάνει τη σαλάτα πιο πικάντικη.