Εύκολο και ελαφρύ καλοκαιρινό επιδόρπιο με ψητά ροδάκινα και κρέμα αμαρέτο.
Μερίδες: 4 άτομα
Υλικά
280ml παχύρευστη κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι λικέρ Αμαρέτο
4 ροδάκινα, κομμένα στα δύο (και χωρίς το κουκούτσι)
λίγο βούτυρο
λίγο μέλι αραιό
φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το αμαρέτο και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις τοποθετείστε τα ροδάκινα με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω και ψήστε τα για λίγα λεπτά στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.
Μεταφέρετε τα ροδάκινα σε ένα ταψάκι, αλοίψτε τα με βούτυρο, περιχύστε με λίγο μέλι και βάλτε τα πάλι στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να χάσουν το σχήμα τους.
Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά μαζί με την κρύα κρέμα και πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.
Πηγή: lovecooking.gr