Home Best Life

Ριζότο με κολοκύθα

Το ριζότο είναι πάντα μια εγγυημένη και νόστιμη επιλογή για το τραπέζι μας. Πόσο μάλον όταν συνδυάζεται με κολοκύθα.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Ριζότο με κολοκύθα στον φούρνο μικροκυμάτων σε 10 λεπτά!

 

 

Υλικά

 

2 κ.σ βούτυρο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο

2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

1/4 φλιτζ. κολοκύθα

θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη ή δεντρολίβανο

τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

 

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε κεραμικά φορμάκια. Ρίχνουμε 1/2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε φορμάκι και 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αν το κρεμμύδι βγάλει σπινθήρες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί το βούτυρο θα λιώσει και θα το καλύψει.

 

Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα το υλικά.

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε μια πρέζα σκόρδο, 1/4 φλιτζ. ρύζι και 1/4 και 2 κ.σ. ζωμό. Καλύπτουμε τα φορμάκια με μια μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε θερμοκρασία μειωμένη κατά το ήμισυ για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και άλλο ζωμό αν θέλουμε πιο χυλωμένο αποτέλεσμα. Ζεσταίνουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων, πάντα με τη μεμβράνη, για άλλα 2 λεπτά.

 

Προσθέτουμε σε κάθε φορμάκι από 1-2 κ.σ. λευκό κρασί. Ρίχνουμε και την κολοκύθα, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην μεσαία θερμοκρασία.

 

Γαρνίρουμε με το μυρωδικό της αρεσκείας μας, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στη μεσαία θερμοκρασία, και τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Πηγή: mamapeinao.gr

more posts vipnews
Top Stories
More Best Life
Search