Ένα καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες είναι ότι πρέπει για ένα δείπνο στο μπαλκόνι του αθηναϊκού σας διαμερίσματος ή στη βεράντα του εξοχικού σας με θέα τη θάλασσα. Γίνεται γρήγορα και απλά. Γευτείτε το!
Υλικά
1 σακουλάκι γαρίδες αποφλοιωμένες
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
1 1/2 κούπα νερό (για το ρύζι)
1/2 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
άνιθο
μαιντανό
λάδι
λίγη φέτα
1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι, προσθέτουμε σκόρδο και αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε και τις γαρίδες.
2. Συνεχίζουμε για 10 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
4. Εν τω μεταξύ βράζουμε το ρύζι.
5. Όσο βράζει το ρύζι, βάζουμε στο multi τη φέτα με λίγο σκόρδο, άνιθο, αλάτι και λάδι και το πολτοποιούμε.
6. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τον πολτό φέτας και ανακατεύουμε.
7. Μόλις ετοιμαστεί και η σάλτσα, την περιχύνουμε στο ρύζι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.