Μία κλασική συνταγή για μακαρονάδα αλά κρεμ χωρίς μπέικον και με προσθήκη μουστάρδας που δίνει ένα ξεχωριστό τόνο στο φαγητό…
Υλικά:
250 gr. ριγκατόνι
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
8 μανιτάρια σε φέτες
1 φλ. κρασί λευκό
300 gr. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light)
1,5 κ.σ. μουστάρδα
Παρμεζάνα/ρεγκάτο/πεκορίνο τριμμένο
Μοσχοκάρυδο
Λευκό πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πάπρικα
Εκτέλεση:
Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερο απ’ όσο γράφουν οι οδηγίες. Αλατοπιπερώνω το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Βάζω λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω το κοτόπουλο. Όταν γίνει κατά 80% το αφαιρώ. Προσθέτω τα μανιτάρια. Όταν μισογίνουν προσθέτω και τα σκόρδα. Όταν ψηθούν προσθέτω και το κοτόπουλο και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το λευκό πιπέρι και τη μουστάρδα. Προσθέτω τα ριγκατόνι και βράζω 2′ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτω μια χούφτα τριμμένο τυρί και σερβίρω γαρνίροντας αν θέλω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο ή/και πάπρικα.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλο παρόμοιο με τα ριγκατόνι είδος ζυμαρικού (πένες), αλλά και κανονικό σπαγκέτι (κατά προτίμηση νο.10).