Δεν υπάρχει ποιο ιδανική επιλογή για την Άνοιξη από την Pavlova, ένα δροσερό γλυκό με φράουλες που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα γλυκό που συνδυάζει την μαρέγκα με τις φράουλες και είναι πολύ εύκολη η παρασκευή της.
Υλικά:
4 ασπράδια
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα λεμονιού
400 γρ. φράουλες
40 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε χτυπώντας τα ασπράδια και τη ζάχαρη και όταν σφίξει η μαρέγκα, ρίχνουμε την άχνη σιγά-σιγά και ανακατεύουμε.
Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνουμε πάνω σε λαδόκολλα κυκλικά σχήματα. Aφαιρούμε από το κέντρο του κύκλου μερικές κουταλιές και τις τοποθετούμε στην περιφέρειά του έτσι ώστε να σχηματιστεί “φωλιά”.
Στη συνέχεια ψήνουμε για 90 περίπου λεπτά στους 90-100C θερμό αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Φτιάχνουμε παράλληλα τη γέμιση χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ πολτοποιούμε στο multi τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη.
Ολοκληρώνουμε βάζοντας στο κέντρο της κάθε μαρέγκας σαντιγύ, στολίζουμε με τις φράουλες και ρίχνουμε και τη sauce.