Μάθετε πώς να καθαρίσετε κρεμμύδια χωρίς δάκρυα… Χρησιμοποιήστε κοφτερό μαχαίρι
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τα κρεμμύδια απελευθερώνονται λιγότερα ένζυμα που προκαλούν την αίσθηση του “καψίματος” και τελικά τα δάκρυα.
Παγώστε τα!
Βάλτε τα κρεμμύδια στην κατάψυξη για δέκα με δεκαπέντε λεπτά πριν τα κόψετε καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ποσότητα του ενζύμου που απελευθερώνεται και ερεθίζει τα μάτια.
Κάτω από το νερό!
Βάλτε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ, γεμίστε το με νερό και κόψτε τα βυθισμένα μέσα.
Κάντε το ρομαντικά!
Ανάψτε ένα κερί και τοποθετήστε το κοντά στο σημείο που θα κόψετε τα κρεμμυδάκια σας, έτσι το αέριο που απελευθερώνεται θα το “τραβήξει” η φλόγα του κεριού.
Πηγή: news.gr