Home Best Life

Πως να φτιάξετε φάβα με μαϊντανό και πάπρικα!

Από τη Μεγάλη Σαρακοστή δε θα μπορούσαν να λείπουν τα όσπρια. Μαζί με τα θαλασσινά, αποτελούν πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών ειδικά γιοα όσους τηρούν τη νηστεία.

Έτσι κι εμείς σήμερα παρουσιάζουμε μία συνταγή για φάβα λίγο διαφορετική από αυτή που έχουμε ήδη αναρτήσει παλαιότερα (βλ. εδώ). Η προσθήκη ορισμένων μπαχαρικών, μαϊντανού και φρέσκου κρεμμυδιού της δίνουν μια γεύση ανεπανάληπτη!

 

Υλικά:

150 gr. φάβα

1 κρεμμύδι σε σκελίδες

1 μικρή πατάτα (προαιρετικά)

3 σκ. σκόρδο

2-3 γαρύφαλα

1 φύλλο δάφνης

2 χούφτες μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Πάπρικα

Πιπέρι

Αλάτι

Ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση:

Βράζω τη φάβα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα (αν χρησιμοποιήσω), τη δάφνη και τα γαρίφαλα μέχρι να μαλακώσει καλά ξαφρίζοντας κατά διαστήματα (περίπου 25′). Αφαιρώ τα γαρίφαλα και τη δάφνη και προσθέτω το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Πολτοποιώ στο multi και έπειτα προσθέτω το μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν και σερβίρω.

 

http://shogunkitchen.blogspot.gr/2013/03/fava-maintano-paprika.html

more posts vipnews
Top Stories
More Best Life
Search