Home Best Life

Πικάντικο και ελαφρύ κοτόπουλο!

Δεν είναι κινέζικο ούτε μεξικάνικο, είναι πικάντικο αλλά και ελαφρύ. Η συνταγή που σας προτείνουμε για το κοτόπουλο είναι εύκολη, νόστιμη και πρωτότυπη!

 

Υλικά

5 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγια
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κ.σ. σέρι ή άλλο βερμούτ (το σπιτικό λικέρ βερίκοκο που βάζω είναι μια χαρά!)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. καθαρισμένο και ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
¼ κ.γ. κάρι
½ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. ρίγανη
1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε λωρίδες περίπου 2 εκ.)

 

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο δοχείο (κατά προτίμηση με σκέπασμα) ανακατέψτε τη σάλτσα σόγια, το κρασί, το λεμόνι, το σέρι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, τον κουρκουμά, το θυμάρι και τη ρίγανη. Βάλτε το κοτόπουλο και φροντίστε να καλυφθούν καλά τα κομμάτια από τη μαρινάδα. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο από μία ώρα έως μία ημέρα (ανάλογα με το χρόνο που έχετε και πόσο δυνατή θέλετε τη γεύση).

Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσετε το φαγητό, βγάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα με μια τρυπητή κουτάλα. Αφήστε τα να σιγοψηθούν στο ζουμί τους σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να καραμελωθούν. Δοκιμάστε το με ρύζι ή μια δροσερή σαλάτα.

 

Πηγή: sintagespareas.gr

more posts vipnews
Top Stories
More Best Life
Search