Πάντα φροντίζουμε να ανακαλύπτουμε ή να εφευρίσκουμε καινούριους τρόπους να τρώμε ψάρια. Συνήθως ένα ψάρι το τρώμε ψητό, βραστό ή τηγανιτό…
Εμείς, σήμερα, σας προτείνουμε μια συνταγή για μπιφτέκι, που θα αγαπήσουν ακόμη και τα παιδιά, τα οποία συνήθως έχουν πρόβλημα με τα ψάρια και τα αποφεύγουν!
Υλικά:
500 gr. φιλέτο άσπρου ψαριού ψιλοκομμένο
1 αβγό
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
2 σκ. σκόρδο τριμμένο
1 φλ. βρώμη περασμένη στο multi να γίνει σκόνη
1 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Ζυμώνω μαζί όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει ευπλαστο. Φτιάχνω 4-5 μεγάλα μπιφτέκια, τα αλευρώνω και τα ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι περίπου 5′-6′ από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15′ περίπου (ανάλογα και με το μέγεθος των μπιφτεκιών). Σερβίρω με χυμό λεμονιού και συνοδεύω αν θέλω με μία ρυζοσαλάτα.