Home Best Life

Νηστεία και υγιεινή διατροφή: Φυτικές πηγές ασβεστίου για τη Σαρακοστή

Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η νηστεία συχνά συνδέεται με την αποφυγή των γαλακτοκομικών και συνεπώς την έλλειψη ασβεστίου. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να νηστέψουμε χωρίς να στερηθούμε το πολύτιμο για την υγεία μας ασβέστιο;

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ιδανικές νηστίσιμες πηγές ασβεστίου είναι οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι, καθώς επίσης και το σουσάμι και τα προϊόντα του, όπως το ταχίνι και ο χαλβάς.

Μάλιστα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μία κουταλιά της σούπας σουσάμι μπορεί να καλύψει μέχρι και το 1/3 των αναγκών σε ασβέστιο ενός υγιούς ενήλικα.

 

Πηγή: iefimerida.gr

more posts vipnews
More Best Life
Search