Μια πρωτότυπη συνταγή για να γίνουν μαλακές και νόστιμες οι μοσχαρίσιες μπριζόλες σάς δίνουμε σήμερα. Βάλτε τις στη γάστρα με μπούκοβο και θα ξετρελαθείτε!
Υλικά
2 μπριζόλες μοσχαρίσιες
2-3 πατάτες
2 κρεμμύδια
1 ντομάτα
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μέλι
χυμός ενός λεμονιού
1 κ.γ. μπούκοβο ή καπνιστή πάπρικα
ρίγανη, θυμάρι
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία γάστρα τοποθετούμε τις μπριζόλες και δίπλα τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες ή κυδωνάτες.
Βάζουμε τα σκόρδα και συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες και σκεπάζουμε με φέτες της ντομάτας.
Στο μούλτι ή σε ένα βαζάκι χτυπάμε το λάδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο/πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το φαγητό μας και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
Ψήνουμε για περίπου 1-1½ ώρα στους 200 C (ανάλογα με το φούρνο σας), μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες και οι πατάτες. Αν θέλουμε, χαμηλώνουμε στους 180 C και βγάζουμε το καπάκι κανά τέταρτο πριν το βγάλουμε για να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό.
Πηγή: sintagespareas.gr