Home Best Life

Μπριζόλες μοσχαρίσιες στη γάστρα!

Μια πρωτότυπη συνταγή για να γίνουν μαλακές και νόστιμες οι μοσχαρίσιες μπριζόλες σάς δίνουμε σήμερα. Βάλτε τις στη γάστρα με μπούκοβο και θα ξετρελαθείτε!

 

Υλικά

2 μπριζόλες μοσχαρίσιες
2-3 πατάτες
2 κρεμμύδια
1 ντομάτα
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μέλι
χυμός ενός λεμονιού
1 κ.γ. μπούκοβο ή καπνιστή πάπρικα
ρίγανη, θυμάρι
λάδι
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μία γάστρα τοποθετούμε τις μπριζόλες και δίπλα τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες ή κυδωνάτες.

Βάζουμε τα σκόρδα και συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες και σκεπάζουμε με φέτες της ντομάτας.
Στο μούλτι ή σε ένα βαζάκι χτυπάμε το λάδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο/πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το φαγητό μας και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.

Ψήνουμε για περίπου 1-1½ ώρα στους 200 C (ανάλογα με το φούρνο σας), μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες και οι πατάτες. Αν θέλουμε, χαμηλώνουμε στους 180 C και βγάζουμε το καπάκι κανά τέταρτο πριν το βγάλουμε για να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό.

 

Πηγή: sintagespareas.gr

more posts vipnews
More Best Life
Search