Μια απλή, εύκολη αλλά πεντανόστιμη συνταγή, που αρέσει σε όλους, σας προτείνουμε για σήμερα. Μπιφτέκια με μουστάρδα και λεμονάτες πατάτες με μπίρα. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
Μεθυσμένες πατάτες
8 πατάτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (χυμός)
2 κ.σ. μουστάρδα Ρίγανη και θυμάρι
1 (350ml) κουτάκι μπύρα
2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Μπιφτέκια
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 φλ. κουάκερ, 1 κ. σ. ρίγανη αποξηραμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα τομάτα, πατέ ελιάς,
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπίρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC για 1 ώρα και 15′.
Μπιφτέκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50′, τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25′ περίπου ώσπου να ροδίσουν.
Πηγή: Argiro.gr