Μια συνταγή που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει και θα γίνει από τις αγαπημένες σας. Μοσχαράκι κοκκινιστό και καλή σας όρεξη.
Σερβίρεται με τηγανητές πατάτες ή ρύζι, ακόμα και με μακαρόνια.
Υλικά (4):
1 κιλό μοσχαράκι
3-4 πιπεριές ψιλοκομμένες χρωματιστές της αρεσκείας μας μπορεί να είναι και Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη ξεφλουδισμένη
4-5 ντομάτες ώριμες ή ανάλογο ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη κανέλα
πάπρικα
γαρύφαλλο
2-3 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές, το καρότο, το σκόρδα και το κρέας που έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ντομάτες ή τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και όσο νερό χρειάζεται για να βράσει το μοσχαράκι. Όταν βράσει και πιεί τα υγρά του δένει και η σάλτσα μας και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Πηγή: yumyum.gr