Home Best Life

Φτιάξτε μελομακάρονα !

Τα αγαπημένα μας μελομακάρονα, η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή, προσαρμοσμένη στα δικά μας γούστα! Τα μελομακάρονα που σας προτείνουμε είναι εθιστικά… νόστιμα και ταυτόχρονα ελαφρά!

Υλικά για περίπου 85 κομμάτια:

 

Για τη ζύμη:

 

  • 4 φλ. ελαιόλαδο
  • 330 ml. μπύρα (1 κουτάκι)
  • 2/3 κ.σ. κανέλα
  • 1/3 κ.σ. γαρίφαλο
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 kg. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. κοφτή μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

 

Για το σιρόπι:

 

  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. μέλι
  • 2 φλ. νερό

 

 

Για το σερβίρισμα:

 

  • Τριμμένη καρυδόψιχα
  • Λίγη κανέλα
  • Λίγο γαρίφαλο

 

Εκτέλεση:

1. Αναμειγνύω το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

2. Σε μία λεκάνη βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ανακατεύω και προσθέτοντας σιγά σιγά το μίγμα του αλευριού, ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να πάρω μία ομοιογενή ζύμη.

3. Πλάθω μελομακάρονα και ψήνω σε προσθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 30′. Τα αφήνω να κρυώσουν.

4. Φτιάχνω το σιρόπι: βάζω τη ζάχαρη με το νερό να πάρουν μια βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτω το μέλι μέχρι να διαλυθεί. Περιχύνω με το καυτό σιρόπι τα κρύα μελομακάρονα και τα αφήνω αρκετές ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι (αν θέλω τα γυρνάω και απ’ την ανάποδη ώστε το σιρόπι να πάει παντού).

 

http://shogunkitchen.blogspot.gr/2012/12/melomakarona.html

more posts vipnews
More Best Life
Search