Ιδιαίτερη, πρωτότυπη και πολύ νόστιμη και υγιεινή είναι η σαλάτα με γλυκόξινη γαλοπούλα και σαλάτα caprese που σας προτείνουμε για σήμερα και μπορεί να αποτελέσει ολοκληρωμένο γεύμα!
Υλικά
500 γρ. φιλέτο γαλοπούλα ή κοτόπουλο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
6 λιαστές ντομάτες
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. μέλι
φρεσκοτριμμένο πιπέρ
Για τη σαλάτα caprese
10 ντοματίνια
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα η μπουράτα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 πρέζες ανθός αλατιού
1 ματσάκι ρόκα
Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Το βάζουμε σε μπολ. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει.
Το ψήνουμε σε γκριλιέρα για 3′- 4′ από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα στους 200ºC για 15′.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Σπάμε τη μοτσαρέλα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με το ελαιόλαδο. Σουρώνουμε το λάδι βασιλικού σε ψιλή σήτα. Περιχύνουμε τα ντοματίνια και την μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε ανθό αλατιού και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Λαδώνουμε ελαφρά τη ρόκα. Την απλώνουμε σε πιάτο. Στρώνουμε επάνω τα ντοματίνια και την μοτσαρέλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι βασιλικού.
Αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Πηγή: Argiro.gr