Έναν ιδανικό συνδυασμό για σαλάτα, γευστικό και ελαφρύ, σας παρουσιάζουμε σήμερα. Απολαύστε λαχανοσαλάτα με μήλο. Υλικά:
Για 4 άτομα
200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
200 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα από τις ίνες τους, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
1 μεγάλο κόκκινο, γερό μήλο, καθαρισμένο και τριμμένο στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
Για τη βινεγκρέτ
χυμός από 1 πορτοκάλι
χυμός από ½ λεμόνι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 1 κουτ. σούπας μέλι)
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι όλα τα υλικά της (τους χυμούς, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το πετιμέζι ή το μέλι, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο) και αφήνω κατά μέρος.
Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα δύο είδη λάχανου, τα καρότα, το σέλερι και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά. Περιχύνω με το ντρέσινγκ, ανακατεύω ξανά, σκεπάζω το μπολ και το αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά, για να μαριναριστεί η σαλάτα.
Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτω το μήλο, ανακατεύω και σερβίρω.
Πηγή: dinanikolaou.gr