Home Best Life

Κοτόπουλο πανέ με λιωμένο τυρί

Μια νόστιμη και απλή συνταγή σας προτείνουμε για σήμερα. Κοτόπουλο πανέ με λιωμένο τυρί! Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

υλικά για πανάρισμα

Για τη σάλτσα:

κόκκινες πιπεριές

2 καυτερές πιπερίτσες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo

4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κ.σ ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και ετοιμάζουμε το κοτόπουλο πανέ με τυρένια με κρούστα προσθέτοντας από πάνω το τυρί. Ψήνουμε το κοτόπουλό μας για περίπου 50′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC.

 

Για τη σάλτσα: Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπερίτσες. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά (όχι παραπάνω γιατί θα πικρίσει).

 

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 20΄. Όταν μαλακώσουν καλά, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας τη σάλτσα μας και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.

 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο βασιλικό. Σερβίρουμε με τα σπαγγέτι και το κοτόπουλο πανέ με το λιωμένο τυρί.

 

Πηγή: mamapeinao.gr

more posts vipnews
More Best Life
Search