Μια εύκολη αλλά νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή σας προτείνουμε για σήμερα, με βασικά συστατικά το κοτόπουλο και την παρμεζάνα, που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Υλικά
Στήθος κοτόπουλο 1.300 γρ.
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
120 ml γάλα
8 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
60 ml. ελαιόλαδο ( 4 κ.σ.)
1 κ.σ. μηλόξιδο
1/4 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/4 κ.γ. ξερός βασιλικός
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
10 κ.γ. μαγιονέζα
15 ml σιρόπι καλαμποκιού
5 ml φρέσκο χυμό λεμόνι ( 1 κ.γ.)
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγώνουμε. Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια πάχους 2,5 εκ. περίπου. Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλέυρι με το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο αλέυρι και έπειτα στο αυγό. Βουτάμε ξανά στο αλεύρι και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κομμάτι κοτόπουλου.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε το σκόρδο και 2 κ.σ. λάδι σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε τα σκόρδα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τα σκόρδα σε ένα μπολ και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να τα λιώσουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τη μαγιονέζα, το σιρόπι, την παρμεζάνα, το χυμό του λεμονιού, το ξύδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να προκύψει η σάλτσα και περιχύνουμε τα τραγανά κομμάτια του κοτόπουλου.
Πηγή: CookBox.gr