Το αγαπημένο μας κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά. Νόστιμο, ελαφρύ και υγιεινό.
Υλικά:
1 πακέτο φιλέτα κοτόπουλου απο στήθος η μπούτι(ότι προτιμάμε).
•3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες.
•2 σκελίδες σκόρδο .
•2 πράσινες πιπεριές κέρατα .
•3 πιπεριές Φλωρίνης .
•Λίγη κάπαρη (προαιρετικά).
•Λίγες πράσινες ελιές μεγάλες καθαρισμένες.
•2-3 λιαστές ντομάτες.
•4 ντοματίνια κομμένα στη μέση.
•Λίγα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε φέτες.
•1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
•3/4 κούπας λάδι.
•Αλάτι, Πιπέρι μαύρο.
•Πάπρικα.
•Θυμάρι.
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου τα σκουπίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
Σοτάρουμε σε καυτό λάδι τα φιλέτα , τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές ,και τις σοτάρουμε στο λάδι του κοτόπουλου με τα κρεμμύδια τα σκόρδα και τα μανιτάρια . Προσθέτουμε τα σοταρισμένα φιλέτα , αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματίνια
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και την κάπαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα των λαχανικών μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα με τα γούστα μας. Μπορούμε επίσης να παραλείψουμε κάποιο αν δεν μας αρέσει π.χ τα μανιτάρια η τις λιαστές. Καταλληλότερο σκεύος για το φαγητό αυτό είναι ένα βαθύ τηγάνι τύπου σοτέζας.
Πηγή: mageirikesdiadromes.gr