Home Best Life

Καλαμπόκια στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα

Ιδανική συνταγή για μεσημέρι Κυριακής. Μπορεί να λειτουργήσει ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό. Καλαμπόκια στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα και καλή σας όρεξη…

Υλικά

. 4 καλαμπόκια

. 130 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

. 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

. 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου

. 50 γρ. μέλι

 

για το σερβίρισμα

. ελαιόλαδο

. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

• Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια ξεφλουδίζοντάς τα.

• Βράζουμε τα καλαμπόκια, μετρώντας από όταν ξεκινήσει ο βρασμός, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

• Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, την τριμμένη παρμεζάνα και το φιλέ αμυγδάλου.

• Σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα παρμεζάνας.

• Αλείφουμε με μέλι με τη βοήθεια ενός πινέλου τα καλαμπόκια και τα κυλάμε στο ταψί με το μείγμα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του καλαμποκιού.

• Τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

• Οταν βγάλουμε τα καλαμπόκια από το φούρνο τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com

more posts vipnews
More Best Life
Search