Ιδανική συνταγή για μεσημέρι Κυριακής. Μπορεί να λειτουργήσει ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό. Καλαμπόκια στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα και καλή σας όρεξη…
Υλικά
. 4 καλαμπόκια
. 130 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
. 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
. 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
. 50 γρ. μέλι
για το σερβίρισμα
. ελαιόλαδο
. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
• Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια ξεφλουδίζοντάς τα.
• Βράζουμε τα καλαμπόκια, μετρώντας από όταν ξεκινήσει ο βρασμός, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
• Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, την τριμμένη παρμεζάνα και το φιλέ αμυγδάλου.
• Σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα παρμεζάνας.
• Αλείφουμε με μέλι με τη βοήθεια ενός πινέλου τα καλαμπόκια και τα κυλάμε στο ταψί με το μείγμα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του καλαμποκιού.
• Τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
• Οταν βγάλουμε τα καλαμπόκια από το φούρνο τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: akispetretzikis.com