Home Best Life

Κέικ με ρούμι και σταφίδες

Το ρούμι προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση σε αυτό το κέικ που μπορεί να σερβιριστεί και σαν επιδόρπιο με λίγη σαντιγί στο πλάι. Ταιριάζει ιδιαίτερα στο χειμωνιάτικο σκηνικό και είναι πολύ αρωματικό.

Χρόνος Προετοιμασίας: 45′

Μερίδες 12

 

 

Υλικά

70 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
1 μικρό σφηνάκι μαύρο ρούμι
250 γραμμάρια φαρίνα
125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκάλι
160 γραμμάρια μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

 

 

 

Εκτέλεση

 

Βάζω σε ένα μπολ τις σταφίδες με το ρούμι για τουλάχιστον ½ ώρα.

Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό πορτοκάλι κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτουμε και τις σταφίδες με το ρούμι κι ανακατεύουμε απαλά.

Βουτυρώνουμε καλά μια αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο, φούρνο για 40′-45′ στη μεσαία σχάρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το γαρνίρουμε και με σαντιγί.

 

 

 

Πηγή: www.cookandfeel.gr

more posts vipnews
More Best Life
Search