Φτιάξτε το δικό σας παγωτό με τρία μόνο υλικά για να αξιοποιήσουμε και τις πολύ ώριμες μπανάνες που πιθανώς ξέμειναν. Μέρες που είναι, δεν πετάμε τίποτα!
Χρόνος Προετοιμασίας: 5′
Μερίδες: 8
Υλικά:
3 μεγάλες, πολύ ώριμες μπανάνες
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Υλικά:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε να παγώσουν καλά για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βάζουμε στο μπλέντερ τις παγωμένες μπανάνες και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και πολτοποιούμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό μπολ με καπάκι κι αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει πολύ καλά. Ανά δύο ώρες ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για πιο απαλή υφή.
Πηγή: www.cookandfeel.gr