Η γνωστή αμερικάνικη συνταγή mac and cheese, στη βίγκαν εκδοχή της. Ιδιαίτερα αγαπητή από τα παιδιά, υγιεινή & χωρίς χοληστερόλη…
Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. κοφτό μακαρόνι
1 1/4 κούπες νερό
1 κούπα σκέτο γάλα σόγιας (ή άλλο φυτικό γάλα)
3/4 της κούπας διατροφική μαγιά
3 κουτ. της σούπας άμυλο καλαμποκιού
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. του γλυκού αλάτι (ή παραπάνω ανάλογα τα γούστα)
1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουτ. του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα σκόνη
1/2 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
λίγο πιπέρι καγιέν
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
1 κουτ. του γλυκού απαλό μίσο (ή επιπλέον αλάτι)
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ενώ βράζουν, χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι αλ ντέντε, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισή κούπα από το νερό τους.
Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μίγμα και να πήξει.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε αν χρειαστεί περισσότερο υγρό.
Προσοχή να μην σας κολλήσει γιατί πήζει πολύ γρήγορα.
Πηγή: sintagespareas.gr