Home Best Life

Έρχονται τα… αντιαλλεργικά φιστίκια!

Τα φιστίκια αποτελούν μια από τις πιο νόστιμες και δημοφιλείς τροφές, που όμως προκαλούν συχνά αλλεργίες

Με δεδομένο ότι τα φιστίκια βρίσκονται σε πλήθος αλμυρών και γλυκών τροφών όσοι είναι αλλεργικοί σε αυτά πρέπει να προσέχουν συνεχώς τι τρώνε για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Αμερικανοί ερευνητές έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου είδους φιστικιών που δεν θα προκαλούν αλλεργίες.

 

Οι πρωτεΐνες

Εχει διαπιστωθεί ότι τα φιστίκια περιέχουν κάποιες πρωτεΐνες που προκαλούν ηπιότερες αλλά και ιδιαίτερα έντονες (ακόμη και θανατηφόρες) αλλεργικές αντιδράσεις. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου εντοπίζει αυτές τις πρωτεΐνες και αντισώματα πηγαίνουν και «γαντζώνονται» πάνω τους προκαλώντας τις αλλεργικές αντιδράσεις.

 

Ερευνητές της Υπηρεσίας Γεωργικής Έρευνας του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ αναπτύσσουν ένα είδος φιστικιού (της ποικιλίας κάσιους) τις πρωτεΐνες του οποίου δεν θα αναγνωρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι θα περνούν απαρατήρητες από αυτό.

 

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν βρει τον τρόπο να τροποποιήσουν τις πρωτεΐνες ώστε να μην εντοπίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Μένει τώρα η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του φιστικιού και φυσικά οι κλινικές δοκιμές του.

Αν όλα πάνε καλά, σε 2-3 χρόνια θα κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο αντιαλλεργικό φιστίκι. Μάλιστα οι ερευνητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για να δημιουργήσουν και άλλα είδη αντιαλλεργικών ξηρών καρπών.

 

Πηγή: Real.gr

more posts vipnews
More Best Life
Search