Μια συνταγή για κέικ που δεν θυμίζει σε τίποτα τις συνταγές που ξέρετε, γιατί δεν περιέχει καθόλου βούτυρο! Μάλιστα, δεν έχει καθόλου λιπαρή ουσία. Η γεύση του; Απίθανη!
Μπορείτε να το φάτε χωρίς τύψεις ακόμα κι αν είστε σε δίαιτα! Ταιριάζει καταπληκτικά με τον πρωινό σας καφέ ή ένα βραδινό ρόφημα.
Υλικά:
4 αβγά
5 φλ. καφέ φαρίνα
4 φλ. καφέ ζάχαρη
3 φλ. χυμό πορτοκάλι
4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο multi μέχρι να γίνει σκόνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. βούτυρο
Εκτέλεση:
1. Χτυπάω σε μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, μέχρι να πάρω ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
2. Βουτυρώνω ένα κυκλικό ταψί διαμέτρου 25 cm. και πασπαλίζω με λίγη φαρίνα.
3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Για κανένα λόγο δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί το κέικ δε θα φουσκώσει!