Home Best Life

Φτιάξτε μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Σας προτείνουμε να φτιάξετε μπακαλιάρο με σκορδαλιά, το παραδοσιακό γεύμα της 25ης Μαρτίου

Υλικά για τον μπακαλιάρο: μακαλιάρο στο αλάτι, 1 κουτάκι μπύρα, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι

Για τη σκορδαλιά: 2 σκελίδες σκόρδο, 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο), 2 κ.σ. λάδι, 1 χούφτα κουκουνάρια, αλάτι, 1 κ.γ. ξύδι, μαϊντανό προαιρετικά

Εκτέλεση: Βάζετε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχετε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό, το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως τη γεύση του.

Ετοιμάζετε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτετε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσετε λίγο το κουρκούτι.

Τηγανίζετε στο τηγάνι με πολύ καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Στο multi ρίχνετε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.

more posts vipnews
Top Stories
More Best Life