Υπέροχη, κλασική, ελληνική συνταγή για την αρχή της εβδομάδας που σίγουρα αρέσει σε όλους. Ψητές πατάτες και καλή σας όρεξη!
Αν θέλετε μπορείτε να λιώσετε έναν κύβο λαχανικών ή ζωμό κρέατος στο νερό που ρίχνετε στο ταψί.
Υλικά (8):
8 μεγάλες πατάτες , ξεφλουδισμένες , κομμένες σε μεγάλες φέτες ( περίπου 6-7 φέτες ανά πατάτα)
4 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένο (και περισσότερα σκόρδο δεν πειράζει αλλά όχι λιγότερο)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά ρίγανη
1 λεμόνι , στυμμένο
αλάτι
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ℃ . Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να τα χωρέσει.
• Ρίξτε μπόλικο αλάτι και μαύρο πιπέρι.
• Με καθαρό χέρι, ανακατέψτε καλά τις πατάτες.
• Το σκόρδο θα πέσει μέσα στο διάλυμα νερού και λαδιού, αλλά η γεύση του θα διαπεράσει τις πατάτες και με αυτόν τον τρόπο ,δεν θα καεί.
• Ψήστε για 40 λεπτά.
• Όταν ένα ωραίο χρυσό-καφέ κρούστα έχει σχηματιστεί στις πατάτες, τις γυρίστε να έρθει το άσπρο μέρος επάνω. Προσθέστε και αλάτι πιπέρι, ρίγανη.
• Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι περισσότερο νερό εάν το ταψί φαίνεται να είναι ξηρό.
• Ψήστε για περίπου άλλα 40 λεπτά.
Πηγή: yumyum.gr