Μετά την υπερβολική κατανάλωση κρέατος που παραδοσιακά παρατηρείται την περίοδο του Πάσχα, η σημερινή πρόταση, μας βοηθάει να κάνουμε μια μικρή αποτοξίνωση. Συνταγή για μπακαλιάρο με σπανάκι.
Για 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
πιπέρι κόκκινο και μαύρο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200°C.
Πηγή: agrino.gr, mamapeinao.gr