Home Best Life

Σπιτική λεμονάδα

Tα καυτά, καλοκαιρινά απογεύματα τίποτα δεν μπορεί να σας δροσίσει περισσότερο από μια σπιτική λεμονάδα με μπόλικα παγάκια.

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

 

 

 

Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό από φρέσκα λεμόνια (καλά σουρωμένο)
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

 

 

Εκτέλεση:

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη βράζοντας σε χαμηλή φωτιά για 5′-6′.

 

 

Προσθέτουμε το σιρόπι στο χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε.

 

 

Φυλάμε σε καθαρά, γυάλινα μπουκάλια και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε λεμονάδα στο 1/3 του ποτηριού, γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με δροσερό νερό και προσθέτουμε άφθονα παγάκια, αν θέλουμε.

 

 

Σημείωση: όταν έχουμε χυμό λεμόνι, το μετράμε σε κάτι (π.χ. ποτήρι, φλιτζάνι, κλπ) και μετά αντίστοιχα μετράμε το νερό και τη ζάχαρη. Π.χ. αν έχουμε ένα ποτήρι νερού χυμό λεμονιού, βάζουμε 1 ποτήρι νερού (ίδιο) νερό και ½ ποτήρι νερού ζάχαρη.

 

 

 

 

Πηγή:www.cookandfeel.gr

more posts vipnews
More Best Life
Search