Home Best Life

Σπανακόπιτα καλοκαιρινή

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Μια εύκολη και δροσερή σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, που ταιριάζει στο καλοκαιρινό τραπέζι, σας προτείνουμε για σήμερα. Καλή όρεξη!

 

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
6 αβγά
1 φλ. αλεύρι
1 γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
3 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλ. κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι.

Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά ίσα που να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γιαούρτι κι αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο και την τριμμένη μυζήθρα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρό πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.

Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα κατσικίσιου τυριού και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170?C για περίπου 25′ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με σαλάτα.

Πηγή: Argiro.gr

more posts vipnews
Top Stories
More Best Life