Home Best Life

Πως να φτιάξετε σολωμό σχάρας με κάρι και βασιλικό

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή σας παρουσιάζουμε σήμερα. Δεν παίρνει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και δεν είναι καθόλου δύσκολη. Ελάτε να μαγειρέψουμε σολωμό σχάρας με κάρι και βασιλικό.

Είναι μερικές φορές που πραγματικά δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθεί κάποιος με την κουζίνα. Υπάρχει όμως πάντα τρόπος μέσα σε ελάχιστα λεπτά να έχει έτοιμο ένα πεντανόστιμο και υγιεινό γεύμα (αρκεί φυσικά να έχει προμηθευτεί εκ των προτέρων την κατάλληλη πρώτη ύλη – στην περίπτωσή μας, φέτες σολωμού).

 

Υλικά:

2 φέτες σολωμού

 

Για τη μαρινάδα:

Χυμός από 1/2 λάιμ

1 κ.γ. κάρι

1/2 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος

Πιπέρι άσπρο

Αλάτι

Ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε την σχάρα μας και έως ότου προθερμανθεί μαρινάρουμε τις φέτες σολωμού με τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα ψήνουμε τα ψάρια για 5′-7′ από την κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος της φέτας – αν είναι πολύ λεπτή θα χρειαστεί ακόμα λιγότερο χρόνο). Σερβίρουμε με επιπλέον χυμό λάιμ (εφόσον θέλουμε), λίγο ωμό ελαιόλαδο και συνοδεύουμε με μία σαλάτα, ρύζι ατμού αρωματισμένο με κάρι και λάιμ ή (γιατί όχι;) και noodles. Τόσο απλά!

Ακόμα κι αν δεν έχουμε σχάρα, το φαγητό γίνεται και σε αντικολλητικό τηγάνι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση προσθέστε το βασιλικό 2′ πριν το βγάλετε από τη φωτιά, ίσα να δώσει το άρωμά του, γιατί θα αλλιώς θα καεί ακουμπώντας στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί το ψάρι και θα πικρίσει.

Ο σολωμός για να είναι σωστά ψημένος πρέπει στο κέντρο του να είναι ελαφρώς ροζέ. Προσοχή μην τον παραψήσετε και σφίξει!

 

http://shogunkitchen.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2.html

more posts vipnews
More Best Life