Home Best Life

Πως να φτιάξετε μπακαλιάρο παστό γιαχνί με πατάτες και σέλινο

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Το σημερινό πιάτο είναι η αποθέωση της απλότητας! Είναι ένα παράδειγμα του πως, με λίγα υλικά σωστά συνδυασμένα, μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα ένα πεντανόστιμο φαγητό!

Λίγο ψάρι, 2-3 λαχανικά και 1-2 μπαχαρικά έβγαλαν ένα αποτέλεσμα που μας ενθουσίασε! Και μας έδωσε και την ευκαιρία να αξιοποίησουμε σε μία ακόμα νόστιμη παραλλαγή τον παστό μπακαλιάρο!

 

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου παστού ξαρμυρισμένο

500 γρ. πατάτες σε μέτρια κομμάτια

250 γρ. ντομάτα τριμμένη

1/2 μάτσο σέλινο χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μπαχάρι

Κόλιαντρος

Πάπρικα

Πιπέρι

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Λίγη ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω τα κρεμμύδια. Προσθέτω τις πατάτες, σωτάρω και προσθέτω τα σέλινα. Ανακατεύω και τοποθετώ επάνω από τις πατάτες το μπακαλιάρο. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (με προσοχή στο αλάτι γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός) και λίγο νερό, μέχρι να μισοσκεπάσει το ψάρι και βράζω για 20′ περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύω κατά τη διάρκεια του βρασίματος για να μη διαλυθεί το ψάρι. Απλώς ανακινώ καλά την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν στον πάτο τα υλικά.

 

 

http://shogunkitchen.blogspot.gr/2013/04/bakaliaros-pastos-giaxni-patates-selino.html

more posts vipnews
More Best Life