Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι γύρο κοτόπουλο σας προτείνουμε για σήμερα. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο συνολικά 500 γρ. χωρίς πέτσα
3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
1 λεμόνι το χυμό του ( κρατάμε 1 κ.γ. για τη σος)
1 κ.σ. ξίδι
30 ml. ελαιόλαδο
240 γρ. γιαούρτι
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 αγγούρι τριμμένο
1/2 κ.σ. λευκό ξίδι
8 πίτες για σουβλάκια
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μισή ποσότητα του σκόρδου, το χυμό του λεμονιού, το ξίδι, το λάδι, 2 κ.σ. γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα με το μίγμα του γιαουρτιού. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για τουλάχιστον μια ώρα.
Σε ένα άλλο μπόλ αναμιγνύουμε το αγγούρι, το υπόλοιπο σκόρδο, το υπόλοιπο γιαούρτι, το λευκό ξίδι, 1 κ.γ. απο το χυμό του λεμονιού, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Βάζουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και μαγειρεύουμε εκεί τα κομμάτια του κοτόπουλου. Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στο φούρνο ή στο BBQ.
Παίρνουμε μια πίτα και την αλέιφουμε με τη σος γιαουρτιού (τζατζίκι) που έχουμε φτιάξει. Προσθέτουμε μερικά κομμάτια κοτόπουλου, ντομάτας, μαρουλιού και κρεμμυδιών. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες πίτες.
Πηγή: Cookbox.gr