Χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Η πρόταση για σήμερα είναι μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα…
Για 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά
500 γραμμ. λινγκουίνι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 χωριάτικα λουκάνικα
250 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
1 κλαδάκι φασκόμηλο
1 κλαδάκι θυμάρι
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1΄-2΄, να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.
Πηγή: argiro.gr, mamapeinao.gr





