Home Best Life

Καροτοσαλάτα με γιαούρτι και μυρωδικά

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Δροσερή, εύκολη, γευστική και πάνω απ΄όλα υγιεινή. Μια συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Καροτοσαλάτα με γιαούρτι και μυρωδικά.

 

Ο χυμός από το τρίψιμο των καρότων έχει καταπληκτική, φρέσκια γεύση και υπέροχο άρωμα, καθώς και πολύ ωραίο βαθύ χρώμα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος Αναμονής: 30΄

 

 

Υλικά:

Για 4 – 6 άτομα
8 – 10 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά

Για τη σάλτσα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
χυμός από 1 μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι
χυμός από ½ λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
1 ματσάκι μυρώνια (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
½ κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζω τα καρότα και τα τρίβω στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να συγκεντρωθούν εκεί και τα υγρά τους από το τρίψιμο. Στύβω τα καρότα με τα χέρια μας και μαζεύω το χυμό τους (περίπου ¾ φλιτζ. τσαγιού).

 

Για τη σάλτσα: Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ, προσθέτω και το χυμό των καρότων και ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και πυκνόρρευστο μείγμα.

 

Βάζω τα τριμμένα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τη σάλτσα και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να μαριναριστεί από τα αρώματα των υλικών.

Πριν σερβίρω, την ανακατεύω ξανά και τη μεταφέρω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα.

 

 

Πηγή: dinanikolaou.gr

more posts vipnews
More Best Life