Home Best Life

Καραμελωμένα μήλα

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Μια γλυκιά συνταγή, που αρέσει σε μεγάλους και μικρούς, και αποτελεί μια εύκολη και υγιεινή εναλλακτική πρόταση για γλυκό, σας προτείνουμε για σήμερα. Καραμελωμένα μήλα!

 

Υλικά

45 γρ. βούτυρο
5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες
45 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. μηλόξιδο
4 γρ. καλαμποκάλευρο ( 1/2 κ.γ.)

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε στο βούτυρο τα μήλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. Σωτάρουμε τα μήλα ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν κι άλλο τα μήλα.

Μεταφέρουμε τα μήλα σε μια πιατέλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή και προσθέτουμε στο τηγάνι το μηλόξυδο. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να πήξει, περίπου 1-2 λεπτά.

Περιχύνουμε με το μίγμα τα μήλα και σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: cookbox.gr

more posts vipnews
Top Stories
More Best Life