Home Best Life

Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και κρέμα τυριού

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Μπορεί να ακούγεται δύσκολη, όμως η σημερινή συνταγή είναι και εύκολη και πάνω απ΄ όλα γευστική. Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και κρέμα τυριού και καλή σας όρεξη…

 

Υλικά συνταγής

 

Για τον κιμά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. κιμά κοτόπουλο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο τριμμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. πελτέ 1/2 φλ.

κρασί ξηρό

1 δαφνόφυλλο

1 κλαδάκι θυμάρι

2 κρόκους

 

 

Για την εύκολη κρέμα τυριού

 

1 λίτρο γάλα

4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ

2 κ.σ. βούτυρο

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι- πιπέρι

1 αβγό τυρί τριμμένο που λιώνει

1 φλ. 400 γρ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες

16 κανελόνια

 

 

Εκτέλεση

Για τον κιμά:

Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει για 15′-20′ να πιει τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι η με τα δάχτυλα.

 

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί και το αβγό. Αφήνουμε να δέσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Προσθέτουμε το αβγό και το τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.

Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας σε πυρίμαχο. Προσθέτουμε 2 κουταλιές κρέμα. Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30′. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 15′ περίπου.

 

 

Πηγή: argiro.gr

more posts vipnews
More Best Life