Home Best Life

Μια πρασόπιτα διαφορετική από τις άλλες!

Οι πίτες είναι μια παράδοση της ελληνικής κουζίνας που δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι. Εμείς σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη πρασόπιτα, με φύλλο όχι απαραίτητα χειροποίητο…

Υλικά:

 

   1 πακ. φύλλο παραδοσιακό

   1 φλ. καφέ γάλα

   Ελαιόλαδο

 

Για τη γέμιση:

 

   1 kg. πράσα (καθαρισμένα) σε ροδέλες

   3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

   ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

   2 αβγά ελαφρά χτυπημένα

   2 κ.σ. βρόμη περασμένη από το multi μέχρι να γίνει σκόνη

   200 gr. φέτα τριμμένη

   Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

   Σε κατσαρόλα με λίγο λάδι σωτάρω τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν και πιουν τα νερά που θα βγάλουν τα αποσύρω και προσθέτω τον άνιθο. Τα αφήνω να κρυώσουν και προσθέτω τα αβγά και τη βρόμη.

 

   Λαδώνω ένα ταψί μετρίου μεγέθους και στρώνω τα μισά φύλλα του πακέτου το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντάς τα ένα ένα με ένα πινέλο. Προσθέτω τη μισή γέμιση και σκορπίζω επάνω τη φέτα. Καλύπτω με την υπόλοιπη γέμιση χωρίς να ανακατέψω! Καλύπτω με τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο με τα προηγούμενα. Τυλίγω τις άκρες που περισσεύουν. Χαράζω την πίτα βαθιά σε διάφορα σημεία και περιχύνω με το γάλα. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.

 

   Αλάτι δεν προσθέτω στο φαγητό. Η ποσότητα της φέτας αρκεί.

http://shogunkitchen.blogspot.gr/

more posts vipnews
More Best Life
Search