Η μακαρονάδα με κιμά αρέσει σε όλους. Ακόμα περισσότερο ίσως αν μπει και στο φούρνο με μπόλικο τυρί. Εμείς εδώ προσθέσαμε και κολοκύθα! Το αποτέλεσμα ήταν απλά συγκλονιστικό! Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε και να το μοιραστείτε!
Υλικά:
500 gr. στριφτάρια
150 gr. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
600 gr. κολοκύθα χοντροτριμμένη ή σε λεπτές φέτες
Μερικές φέτες τυρί για τοστ light
Πάπρικα
Για τον κιμά:
500 gr. κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
6 μανιτάρια σε φέτες
500 γρ. ντομάτα τριμμένη
1/2 φλ. λευκό κρασί
Δεντρολίβανο
Θυμάρι
Βασιλικός
Πιπέρι
Αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζω τα μακαρόνια 2′ λιγότερο απ’ όσο χρειάζονται για να γίνουν και τα τυρώνω. Σε κατσαρόλα με λίγο λάδι σωτάρω κατά σειρά τα λαχανικά, τον κιμά και τα μανιτάρια. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη ντομάτα και τα μυρωδικά. Βράζω μέχρι να γίνει (περίπου 25′) και ανακατεύω με τα μακαρόνια και την κολοκύθα. Μεταφέρω σε ταψί ή βαθύ σκεύος για φούρνο, απλώνω πάνω από το μίγμα φέτες τυρί για τοστ, πασπαλίζω με πάπρικα και ψήνω στο φούρνο στους 200°C μέχρι να ψηθεί η κολοκύθα και να λιώσει το τυρί (περίπου 15′).
Τα στριφτάρια που χρησιμοποιήσαμε εμείς ήταν από έναν μικρό παραγωγό, ζυμωμένα με χαρουπάλευρο και χαρουπόμελο, που έδιναν επιπλέον γεύση στο φαγητό τονίζοντας τη γλυκιά επίγευση της κολοκύθας. Φυσικά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ζυμαρικό προτιμάτε (πένες, ριγκατόνι, κοχυλάκια, ολικής άλεσης, πολύχρωμα κλπ.)
Περισσότερες συνταγές στη διεύθυνση:
http://shogunkitchen.blogspot.gr/