Οι πίτες είναι ένα πολύ αγαπημένο πιάτο της ελληνικής οικογένειας. Μια εύγευστη κοτόπιτα σε συνδυασμό με μια πράσινη σαλάτα μπορεί να σας δώσει τη λύση για ένα ελαφρύ δείπνο σήμερα το βράδυ. Ακολουθήστε τις οδηγίες μαγειρικής…
Φτιάξτε μια υπέροχη κοτόπιτα σύμφωνα με τις συμβουλές του website μαγειρικής Shogun΄s Kitchen.
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
2 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα με τα κόκαλα
2 μεγάλα κρεμμύδια
Μαϊντανός
Πιπεριές πράσινες ή πολύχρωμες
1 ώριμη ντομάτα
Μανιτάρια φρέσκα
10 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή
1 κρέμα γάλακτος (light κατά προτίμηση)
200- 250 γρ. τυρί τριμμένο γκούντα
Σουσάμι άσπρο και μαύρο
Γάλα
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί με ένα κρεμμύδι. Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζουμε, το μαδάμε και το ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα μαζί με ένα πολύ καλά αλεσμένο κρεμμύδι και αρκετή ποσότητα μαϊντανού στο multi. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, 2 δάχτυλα ζωμό από κοτόπουλο, λίγο λάδι και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουνε για 15 περίπου λεπτά. Αφότου βράσουν όλα μαζί, απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας και ξεκινάμε απλώνοντας σε στρώσεις κατά σειρά τη γέμιση, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και ξανά άλλη μία φορά τα ίδιες στρώσεις και τελειώνουμε με τις ροδέλες ντομάτας. Τέλος, απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, χτυπάμε σε ένα μπολ λίγο γάλα, λίγο σουσάμι και λίγο τυρί και αλείφουμε το μίγμα μας πάνω στη σφολιάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για μία ωρίτσα.





